Hugo

HUGO prihaja iz kleti prve in največkrat nagrajene slovenske penine, Zlate radgonske penine. Lani se je pridružil vrhunski penini in vinom kleti Radgonske gorice, ki smo idejo približevanja penine mlajšim generacijam uspešno realizirale že z rose penino PiNQ in koktajlom Divji cvet (Srebrna radgonska penina s cvetom divjega hibiskusa).

 

HUGO  je aromatizirana pijača na osnovi penine. Njegovo osnovo predstavlja penina, pridelana po tankovski oz. metodi Charmat, pri kateri prevladuje sorta Sauvignon in še nekatere tipične sorte vinorodnega okoliša Štajerska Slovenija. V kleteh Radgonskih goric smo ji kot edini dodali svežo noto naravnega bezgovega sirupa, ki pričara prijeten in nežen bezgov okus. Lahkotnost pijače se odraža v nizki alkoholni stopnji 4,5 % Vol., mehurčki pa HUGU dajejo dodatno svežino.

 

Lani je prvo polnitev predstavljalo točno 2013 steklenic, naslednjo še cca 8000. Zaradi izjemne priljubljenosti in povpraševanja po njem pa bomo letos napolnili 50.000 steklenic. HUGO s podpisom 2014 je z mesecem majem na voljo v vinoteki Dvor v Ljubljani, Domu penine v Gornji Radgoni, E.Leclercu, Mercatorju, Tušu in Sparu ter pri vseh distributerjih pijač. V poletnem času bo HUGO v obliki koktajla na voljo v izbranih lokalih in restavracijah po Sloveniji.

 

Priprava

HUGO se dobro počuti v visokem koktajl ali pecljatem kozarcu večje dimenzije. Vanj dodajte kocke ledu, rezine limete (iz njih lahko po želji stisnete sok in krhlje v kozarec dodate le za dekoracijo) in lističe mete. Za še lahkotnejšo različico priporočamo pljusk mineralne vode.

HUGO – prijeten, dišeč, okusen in svež. Vaš spremljevalec poletja 2014.