Zlata radgonska penina

Zlata radgonska penina je pridelana po t. i. tradicionalni ali klasični metodi z vrenjem v steklenicah, po kateri so pripravljeni tudi pravi šampanjci. Prvotni fermentaciji vina sledi ustekleničenje ob dodatku kvasovk, ki inducirajo sekundarno fermentacijo, s katero se formirajo za peneče vino tako nepogrešljivi mehurčki. Zlata radgonska penina odleži na kvasovkah najmanj 24 mesecev, moč pa je najti tudi Zlate penine posebnih letnikov, ki so na kvasovkah zorele več, celo 10 let! Obenem Zlato radgonsko penino lahko označimo kot blanc de blancs, kar pomeni, da je pridelana iz čistega chardonnaya. Še ena pomembna oznaka zanjo je vintage – gre torej za letniško penino, pridelano iz grozdja ene trgatve. Pri šampanjcih je namreč pogosta tudi praksa, da se jih prideluje iz vin različnih letnikov, česar pa se v Radgonskih goricah ne poslužujejo. Po okusu se največkrat nagrajena penina v Sloveniji prilagaja zahtevam ljubitelja – izbirate lahko med zelo suho, suho in polsuho ali celo rose (suho, pridelano iz čistega modrega pinota) Zlato radgonsko penino.

Oglejte si fotografije:

“rel=”prettyPhoto””Read more about jQuery lightbox for images, videos, YouTube, iframes, ajax | Stéphane Caron – No Margin For Errors on:
http://www.no-margin-for-errors.com/projects/prettyphoto-jquery-lightbox-clone/?utm_source=INK&utm_medium=copy&utm_campaign=share&