[vc_row css=”.vc_custom_1608915422320{margin-top: 0px !important;margin-bottom: 0px !important;padding-top: 0px !important;}”][vc_column][vc_column_text]Ko moderna kmečka slovenska kuhinja pride v vaš dom. Sabina in Grega sta v naši kleti za vas pripravila govejo juho malce drugače.
Kako drugače? Video in spodnji recept sta dovolj zgovorna.
Grega pravi, da odlično od povprečne penine loči predvsem znanje. Se strinjate? Katera je pa vaša najljubša in si jo najraje privoščite?
Penina, ki se odlično poda k izbrani jedi, je Zlata radgonska penina Ciconia. Izrazito suha in dozorela penina predstavlja klasiko, ki se bo čudovito ujela z modernizirano Sabinino klasiko v obliki goveje juhe.[/vc_column_text][vc_row_inner equal_height=”yes” css=”.vc_custom_1610523597404{padding-top: 0px !important;}”][vc_column_inner width=”1/3″][vc_column_text css=”.vc_custom_1610524648691{margin-bottom: 0px !important;}”]
Goveja juha
- 3 kg govejih kosti
- 7 l vode hladne
- 1 žlica sladkorja
- 0,5 žlice soli
- 3 kom čebule
- 7 kom šalotk
- 2 cm ingverja
- 3 žličke koriandra
- 4 kom zvezdasti janež
Goveje kosti prevremo v vodi, jih precedimo in damo v večjo posodo. Dodamo vodo, sol, sladkor, janež, koriander. Šalotko in ingver narežemo na kose in jih potolčemo s kladivom. Čebulo damo na polovico in jo popečemo. Vse sestavine damo v posodo s kostmi in zavremo. Ob nežnem vretju kuhamo 2,5h. Precedimo in uporabimo. Po želji dodamo še malo MSG soli.[/vc_column_text][/vc_column_inner][vc_column_inner width=”2/3″][vc_column_text]
Dodatki za v juho
- Fritati rdeče pese
Pripravimo testo za palačinke, ki mu dodamo malo posušene rdeče pese. Del tekočine (mleko in gazirana voda) pa zamenjamo s sokom rdeče pese. Spečemo tanke palačinke, jih ohladimo in narežemo na čim tanjše trakce.
- Karamelizirano oranžno korenje, bučke
Korenje narežemo na lepe, enake trakove. Na ponvi karameliziramo žlico sladkorja in na njem hitro prepražimo korenje.
- Arašidi
Arašide grobo nasekljamo, dodamo malenkost miso paste, sojino omako in jih damo v pečico, da postanejo hrustljavi. Pečemo jih na 150°C, do lepo zapečenega. Med peko jih večkrat premešamo.
- Goveji karpačo
Prirpavimo lep kos govejega hrbta in ga narežemo na tanke rezine.
- Poširano jajce
Jajce spoširamo, olupimo, očistimo odvečni beljak, to najlažje naredimo s pomočjo vodne kopeli (sous vide), če pa je nimamo si lahko pomagamo z mikrovalovno: jajce razbijemo v skodelico, prekrijemo z vodo, dodamo malo kisa in ga damo v mikrovalovno za cca 40sek.
- Dekoracija
Za dekoracijo lahko uporabimo svežo meto ali kakšno drugo sveže zelišče.[/vc_column_text][/vc_column_inner][/vc_row_inner][vc_column_text]
Serviranje
Vzamemo globoko posodico, vse dodatke za v juho zložimo notr, s solnim cvetom začinimo meso in jajce, ter prelijemo z vrelo juho preko mesa.
Dober tek!
[/vc_column_text][vc_video link=”https://youtu.be/bYmjSYyLVsI”][/vc_column][/vc_row]