[vc_row css=”.vc_custom_1608915422320{margin-top: 0px !important;margin-bottom: 0px !important;padding-top: 0px !important;}”][vc_column][vc_column_text]Uroš, prejemnik Michelinove zvezdice ⭐, je za vas pripravil eksplozijo okusov: trsko s škampi, ki je zares odlična hladna predjed!

Ko si chef Vile Podvin privošči mehurčke, ima najraje res suho penino. 🍾 K trski priporočamo šampionsko penino Radgonskih goric, Zlato radgonsko penino Millésime 2008. Dozorela, a kremna in sublimna zelo suha penina bo lepo dopolnila Urošev krožnik.[/vc_column_text][vc_row_inner equal_height=”yes” css=”.vc_custom_1610523597404{padding-top: 0px !important;}”][vc_column_inner width=”1/3″][vc_column_text css=”.vc_custom_1608915844449{margin-bottom: 0px !important;}”]

Trska

Trsko sfiliramo. Narezano šalotko popražimo, dodamo file trske, popražimo, zalijemo z belim vinom, počakamo, da izhlapi. Dodamo na sesekljan česen, sol, poper in koper, prepražimo. Ohlajeni zmesi dodamo gorčična semena in dobro premešamo.[/vc_column_text][/vc_column_inner][vc_column_inner width=”1/3″][vc_column_text]

Za trskino omako

Kombu alge namočimo v 0,5 l vode za 5 ur. Ribje kosti pečemo na 190°C 5 minut. Prepražimo narezano zelenjavo, ji dodamo kosti, zalijemo z vodo od alg. Solimo in počakamo, da cca ½ tekočine izpari.[/vc_column_text][/vc_column_inner][vc_column_inner width=”1/3″][vc_column_text]

Prah rdeče pese

Rdečo peso skuhamo do mehkega in olupimo.
Zmiksamo v pire in dehidriramo 24 ur na 60°C.[/vc_column_text][/vc_column_inner][/vc_row_inner][vc_row_inner equal_height=”yes” css=”.vc_custom_1610523597404{padding-top: 0px !important;}”][vc_column_inner width=”1/4″][vc_column_text]

Vejica rdeče pese

Vse sestavine zmešamo v gladko maso, namažemo na silipat in pečemo 13 minut na 160°C.[/vc_column_text][/vc_column_inner][vc_column_inner width=”1/4″][vc_column_text css=”.vc_custom_1610523809986{margin-bottom: 0px !important;}”]

Zeliščna majoneza

Začimbe in šalotko zmiksamo v 3 dcl olju. Precedimo. Iz jajc, gorčice, kisa, soli in 1 dcl olja naredimo emulzijo. Nato dodamo ostalo, začinjeno olje in mešamo do majoneze.[/vc_column_text][/vc_column_inner][vc_column_inner width=”1/4″][vc_column_text]

Zelenina krema

Olupljeno zeleno kuhamo v vodi z mlekom. Dodamo majaron. Skuhano zeleno zmiksamo v kremo. Solimo po okusu.[/vc_column_text][/vc_column_inner][vc_column_inner width=”1/4″][vc_column_text]

Marinirani škampi

Sol, olje, pomarančni sok zmešamo. V tej omaki 5 minut mariniramo očiščene škampe.[/vc_column_text][/vc_column_inner][/vc_row_inner][vc_column_text]

Dober tek!

[/vc_column_text][vc_video link=”https://youtu.be/YEISWGn6MKg”][/vc_column][/vc_row]