Trajnost

Trajnost

Naša zaveza k trajnosti

S ponosom sporočamo, da smo nadgradili svojo obstoječo zeleno politiko ter preko mednarodnih standardov pridobili okoljski znak “GREEN KEY / ZELENI KLJUČ”, ki je vodilni standard odličnosti na področju okoljske odgovornosti in trajnostnega delovanja v turistični industriji.

 

S pridobitvijo znaka smo dobili priznanje za: 
 

ODLIČNOST NA PODROČJU
OKOLJSKE ODGOVORNOSTI IN TRAJNOSTNEGA DELOVANJA. 
 
 

Izjavljamo, da:

  • ravnamo okolju prijazno na vseh področjih našega poslovanja,
  • o pomenu trajnostne naravnanosti ozaveščamo naše obiskovalce, goste, prijatelje in sorodnike, ter nenehno iščemo nove rešitve za odgovorno ravnanje z naravnimi viri in za učinkovito rabo električne ter toplotne energije.

 

Takšno ravnanje je predvsem in najprej koristno za naravno okolje. V večini primerov gre pri tovrstni skrbi za okolje za majhne ukrepe, ki za nikogar od nas ne pomenijo velikega napora ter odrekanja ugodju. Potrebna so le preprosta in komaj opazna dejanja. A če se jih lotimo vsi skupaj, lahko spremenimo svet na bolje in ga zanamcem pustimo takega, kot smo ga dobili od prednikov. 

Zaradi navedenega se zaposleni z »trajnostnimi iskricami« zavezujemo k odgovornemu ravnanju do okolja, k čemur nagovarjamo tudi goste. Pomemben pogoj za pridobitev znaka Zeleni ključ je namreč prav ozaveščanje. Hvaležni bomo, če boste nasvete upoštevali in tako skupaj z nami prispevali k ohranitvi okolja.

Ker želimo pustiti čim manjši okoljski odtis, si prizadevamo za lokalno, sezonsko hrano in pijačo, naše goste pa z okoljskimi iskricami, ki jih lahko odkrijete v vsakem kotičku naših obratov, spodbujamo, da ravnajo odgovorno do okolja.

Ena ključnih odločitev, ki smo jo ob 170. obletnici delovanja z veseljem pozdravili, je bila odločitev o ustvarjanju nepogrešljive zgodbe na trajnosten način - preverite kako...

Nepogrešljiva trajnost-pridobitev trajnostenga znaka Green Key/Zeleni ključ

Resnično verjamemo, da je naravnanost k trajnostnemu delovanju še kako pomembna v sektorju turizma, saj imamo na tak način priložnost deliti vrednote okoljske odgovornosti s širšo javnostjo. Ponosni smo, da smo trajnostni znak Green Key, ki predstavlja standard odličnosti na področju trajnostnega delovanja v turistični industriji, pridobili za kar dva obrata – RG Dom penine in RG bistro. Znak je sinonim spoštovanja strogih kriterijev, gostom pa z izbiro certificiranega turističnega obrata zagotavlja neposreden doprinos k varovanju okolja.

Del zelene sheme slovenskega turizma

Obrat RG Dom penine je  prejemnik trajnostnega znaka “Slovenia Green Attraction”, obrat RG bistro pa prejemnik znaka “Slovenia Green Cuisine”. S pridobitvijo obeh smo postali del Zelene sheme slovenskega turizma, kar nas uvršča na zemljevid vseh slovenskih destinacij in ponudnikov trajnostnega turizma, našim gostom pa zagotavlja turistično izkušnjo s trajnostno orientirano ponudbo.